Ziua Limbilor Europene marcată la Făgăraş

Elevii au sărbătorit ieri Ziua Limbilor Europene la Centrul Europe Direct, înfiinţat pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie. În 27 septembrie această zi este sărbătorită la nivelul tuturor ţărilor din UE şi nu a trecut nemarcată nici în oraşul nostru.

DSCN1953

Patru elevi de la Radu Negru, 2 elevi de la Doamna Stanca şi 4 elevi de la Dr. Ioan Şenchea au prezentat eseuri, în cadrul unui concurs organizat de Europe Direct, în limbile pe care fiecare le stăpâneşte: unii în română, alţii în engleză, germană, italiană sau franceză.

Cele mai bune două eseuri dintre cele prezentate vor fi trimise la reprezentanţa Comisiei Europene de la Bruxelles la concursul internaţional de eseuri care se organizează acolo. Anul trecut, concursul european a fost câştigat de un liceu din Turcia.

Reno Depo
Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Sezar Forest - soferi profesionisti
Mobila SH

Acum doi ani, la un alt concurs similiar numit „Lider european” şi desfăşurat tot la nivelul Comisiei Europene, Colegiul Doamna Stanca a obţinut locul I, le-a explicat preşedintele CCI, Gabriel Vâju, copiilor participanţi, înainte ca aceştia să înceapă citirea lucrărilor pe care le-au scris sub îndrumarea dascălilor de la clasă.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie