10 stații de încărcare pentru mașinile electrice, în Făgăraș. Peste cât timp vor putea fi utilizate

sursa foto: Mike Bird/ pexels.com

Locuitorii municipiului Făgăraș vor beneficia în curând de 10 stații de încărcare moderne pentru autovehicule electrice, ca urmare a unui contract recent semnat de administrația locală cu firmele CRC AG (lider de asociere) – GENERAL ELECTRO PROEXIM (asociat) – GENERAL SECURITY (asociat).

Acest proiect, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, va fi implementat în decursul a cinci luni, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu.

Conform contractului în valoare de 1.010.507,25 lei, TVA inclus, furnizorul va livra și monta următoarele:

Proaspat Alb
BPM - excavatorist
Reno Depo
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Demgy
  • 6 stații de reîncărcare care vor asigura câte două puncte de reîncărcare de 22KW AC (curent alternativ).
  • 4 stații de reîncărcare care vor oferi câte un punct de reîncărcare de 50KW DC (curent continuu) și câte un punct de reîncărcare de 22KW AC (curent alternativ).

Aceste stații vor permite încărcarea simultană a două autoturisme per unitate, ceea ce va contribui semnificativ la reducerea emisiilor de CO2 și la promovarea mobilității durabile în oraș. Instalarea acestor infrastructuri esențiale marchează un pas important în direcția sustenabilității și protejării mediului înconjurător, răspunzând nevoilor crescânde ale proprietarilor de vehicule electrice din Făgăraș.

Proiectul ar urma să aibă un impact pozitiv asupra calității aerului și să încurajeze adoptarea autovehiculelor electrice, contribuind la un mediu mai curat și la reducerea dependenței de combustibilii fosili. În acest context, locuitorii și vizitatorii Făgărașului vor putea beneficia de o infrastructură modernă și eficientă pentru reîncărcarea mașinilor electrice, făcând orașul un exemplu de urmat în ceea ce privește mobilitatea verde.


Apreciază
Distribuie