100 de mii de oameni, în pericol! Guvernul nu are bani pentru specialiști la Ambulanța Făgăraș

Toată Țara Făgărașului este neacoperită în acest moment, în cazul unor urgențe! Oricare din cei 100 de mii de locuitori poate avea soarta bărbatului care a murit așteptând ambulanța sau a celui care s-a stins din viață, chiar la UPU Făgăraș, așteptând doctorii de la Brașov.

Singurul medic al substației din municipiu este bolnav și se află în concediu medical, Ambulanța Brașov nu vrea să asigure un înlocuitor, iar Ministerul Sănătății nu are bani pentru personal!

Conducerea Spitalului Municipal a cerut Serviciului de Ambulanță Brașov, aflată în subordinea Ministerului Sănătății (MS), să asigure medici specialiști pentru mașinile de la substația Făgăraș. Managerul Ambulanței Brașov, David Zsigmond Levente, ar fi declarat, însă, într-o ședință care s-a desfășurat cu ușile închise, că nu sunt bani decât pentru o singură persoană.

„Domnia sa ne-a motivat că nu are decât un singur post de medic finanțat. Este inadmisibil pentru că au fost patru posturi de medic înainte de a fi desființate cu trei ani în urmă. Nu este posibil ca o substație să funcționeze doar cu un medic. Ați văzut ce s-a întâmplat”, spune Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație, referindu-se la decesul celor doi bărbați.

Levente ar fi fost convins cu greu să asigure un înlocuitor pentru doctorul bolnav. Într-un final, ar fi promis că va asigura zilnic o ambulanță cu medic, până la remedierea situației. Însă, potrivit surselor noastre din rândul medicilor, aceasta nu vine în fiecare zi.

Amanet King Onix
Firma servicii renovare
JTTI
PSD - alegeri locale 2024
Monumente funerare
Mobila SH

Conducerea unității spitalicești urmează să trimită un memoriu ministerului condus de Sorina Pintea, prin care va solicita bugetarea a cel puțin două posturi la subunitatea din municipiu, potrivit Marianei Câju.

Până atunci, însă, locuitorii Țării Făgărașului depind de ambulanțele de Brașov, care trebuie să parcurgă peste 60 de kilometri. La fel și victimele accidentelor rutiere care au loc aproape zilnic pe DN1, pe ruta Făgăraș-Brașov.

Chiar astăzi au avut loc un carambol în zona localității Perșani, în care doi oameni au murit, iar alte câteva persoane au fost rănite.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

Comentariile sunt închise.