1000 de semnături împotriva penalilor, la Făgăraș

Inițiativa „Fără penali în funcțiile publice” a adunat o mie de semnături la Făgăraș, în primele două săptămâni. Anunțul a fost făcut de USR într-o conferință de presă la care au participat președintele filialei, Dan Pulțea, și vicepreședintele Irineu Darău.

Semnăturile au fost strânse atât în municipiu, cât și în orașul Victoria. Membrii Uniunii Salvați România se vor deplasa și în satele din Țara Făgărașului.

„Noi vom continua campania, vom merge și în mediul rural. După ce vom strânge o cantitate de semnături, din Făgăraș și Victoria, care să se îndrepte spre ținta propusă”, a declarat Irineu Darău, vicepreședintele USR Făgăraș.

Brutaria Dragus
Primaria Soars - Pasti 2024
JTTI
Demgy
Isoplus Special - Pasti

Campania care se desfășoară la nivel național urmăreşte modificarea Constituţiei. Aceasta ar urma să interzică persoanelor condamnate la închisoare să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

Proiectul ar trebui să ajungă în Parlament până la finalul anului. Pentru ca acest lucru să se întâmple, USR are nevoie de cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele țării.


Apreciază
Distribuie