Primarul din Voila dă în judecată Agenția de Integritate

Primarul din localitatea Voila, Gheorghe Osalciuc, va acționa în judecată Agenţia Naţională de Integritate, după ce aceasta l-a declarat incompatibil.

ANI a constatat un conflict de interese din timpul campaniei pentru alegerile locale. Mai precis, primarul a candidat în 2016 pentru funcția pe care o deține acum, în timp ce era inspector în cadrul Primăriei.

„Eu nu m-am suspendat pentru că mi s-a spus că pot face campanie electorală în afara orelor de program, dacă sunt simplu funcțional public și nu am funcșie de conducere. Cei de la ANI au găsit o lege modificată care spune că ar fi trebuit să mă autosuspend. Ca atare, am vorbit să mi se facă dosarul mai repede ca să mă pot apăra. Am vorbit deja cu avocații, zilele următoare voi primi în scris (constatarea – n.r.) și merg să mă apăr”, ne-a declarat primarul Gheorghe Osalciuc.

Pensiunea Confort Morosanu

Așadar, edilul va acționa în judecată Agenția Națională de Integritate, iar judecătorii vor avea ultimul cuvânt. Edilul spune că se află în aceeași situație în care a fost și președintele Klaus Iohannis, în 2015.

ANI a constatat atunci că Iohannis era în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe. Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că nu a fost incompatibil, iar președintele României a câștigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.


Apreciază
Distribuie