1300 de militari, într-un exerciţiu multinaţional, la Cincu

Exerciţiul multinaţional „Scorpions Fury-16” se desfăşoară în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie 2016, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu. Marţi, 1 noiembrie 2016 a fost Ziua Distinşilor Vizitatori.

Exerciţiul tactic cu trageri de luptă s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a şefului Statului Major General, general Nicolae-Ionel Ciucă, şi a şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Dumitru Scarlat.

Au participat, de asemenea, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, oficialităţi din structurile centrale ale Ministerului Apărării Naţionale, foşti şefi ai Statului Major General, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Conform unui comunicat al Biroului de Informare şi Relaţii publice al Centrului,  aproximativ 1300 de militari din Canada, Germania, Republica Moldova și România participă la exerciţiu.

Militarii folosesc 200 de mijloace tehnice și 13 aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române.

Țara noastră este reprezentată de aproximativ 1000 de militari, majoritatea din Brigada 2 Infanterie „Rovine”.

Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Monumente funerare
Proaspat Alb
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Agromar

„Scorpions Fury-16” cuprinde exerciţii de comandament, de simulare reală în teren şi cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament.

Scopul exerciţiului este de antrenare a comandamentului și subunităților de brigadă în planificarea și executarea unor operații tactice complexe, folosind procedurile standard de operare ale NATO, în cooperare cu parteneri din Alianța Nord-Atlantică și PfP.

 

foto: Ion Adrian Curiman

         Nicuşor Comănescu


Apreciază
Distribuie