50 de subofiţeri din Făgăraş şi Victoria au primit ordin de deplasare la Bucureşti

Un exerciţiu naţional de intervenţie la cutremur are loc timp de trei zile, începând de marţi, 1 noiembrie 2016. Conform simulării, la ora 8, în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter, la adâncimea de 120 km, cu epicentrul în localitatea Panciu.

Imediat după ora 10, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a primit ordinul de deplasare la Bucureşti, potrivit cpt. Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

25 de subofiţeri de la Făgăraş, 25 de la Victoria şi alte 102 cadre din celelalte detaşamente de pompieri din judeţ trebuie să ajungă de urgenţă la Bucureşti pentru a participa la acest exerciţiu.

De asemenea, spre capitală se îndreaptă şi patru autospeciale de comandă şi intervenție, două autocamioane, două autospeciale cu apă şi spumă, două echipaje SMURD, echipaje de descarcerare şi o autospecială de intervenție CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear)

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Exercițiul ,,Seism 2016” are ca scop verificarea capacității de reacție şi de intervenție, timpul necesar mobilizării unor capabilităţi suplimentare, modul de implementare al procedurilor de coordonare precum şi identificarea şi remedierea eventualelor deficiente.


Apreciază
Distribuie