15.000 de euro pentru internet public gratuit, în Făgăraș

Banii vin de la Comisia Europeană prin programul WiFi4EU. Proiectul a fost câștigat de Primăria Făgăraș iar contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat de curând, se arată într-un comunicat de presă al autorității publice locale.

25 de echipamente vor fi amplasate pe 12 străzi, în perioada următoare, astfel că localnicii și turiștii vor beneficia de internet gratuit în orice zonă a orașului.

„Locurile au fost alese în funcție de accesul cetățenilor și turiștilor în aceste zone. Avem acoperit tot orașul, toate intrările și ieșirile din Făgăraș. Cei care tranzitează sau vizitează localitatea vor primi notificare pe telefoane că sunt disponibile aceste rețele Wi-Fi”, a declarat Marius Matei, consilier Primăria Făgăraș.

Cele 25 de echipamente vor fi instalate astfel:

JTTI
Firma constructii
Valencia
La Turcu
Spalatoria GPC
  • 6 la Spitalul Municipal Făgăraș;
  • 4 la Stadionul Municipal;
  • câte 2 la Gara CFR, Piața Agroalimentară, Piața Republicii, în intersecția semaforizată din centrul orașului;
  • câte 1 la Poliția Locală, Casa de Cultură, Clubul Elevilor, Grădinița din Galați, Baza Sportivă din Galațila, terenul de baschet de lângă Unitatea Militară din cartierul Tudor Vladimirescu, la benzinăria Mol.

Conform proiectului, municipalitatea este obligată să asigure, pentru cel puţin trei ani, mentenanţa echipamentelor Wi-Fi şi costul abonamentului către furnizorul de internet.

Furnizorul echipamentelor și al serviciilor de internet va fi compania RCD&RDS.


Apreciază
Distribuie