15-16 august, Zilele culturale Constantin Brâncoveanu

Anul acesta Constantin Brâncoveanu va fi omagiat la Sâmbăta de Sus. Pentru că zona turistică a Sâmbetei se mândreşte cu mănăstirea care îi poartă numele voievodului Constantin Brâncoveanu, Primăria s-a hotărât să facă de acum încolo un eveniment cultural în fiecare an.

Se va întâmpla în perioada 15-16 august şi va avea loc în zona turistică. Zilele culturale Constantin Brâncoveanu se vor suprapune cu sărbătoarea Sfintei Marii din 15 august, când este şi unul dintre hramurile Mănăstirii Sâmbăta.

De asemenea, spune primarul Vasile Andreaş, aceste zile culturale vor avea şi semnificaţia Zilelor comunei, pentru că la Sâmbăta nu a existat nicio dată fixă în care s-a sărbătorit ziua comunei.

Fiind un proiect cultural, Primăria a depus o solicitare financiară în acest sens la Consiliul Judeţean Braşov. Administraţia locală a cerut suma maximă care se putea solicita pentru un astfel de proiect, respectiv 30.000 de lei. A depus proiectul în cadrul programului județean pentru finanțarea nerambursabilă a programelor culturale din bugetul CJ, care a permis depunerea proiectelor până la data de 3 iunie.

Sezar Forest - soferi profesionisti
JTTI
curatare tapiterie
Firma servicii renovare
Proaspat Alb

Proiectele de la toate primăriile şi organizaţile culturale din tot judeţul sunt evaluate până în data de 15 iulie.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie