150 kg de pocnitori, confiscate de polițiștii din Voila

foto: arhivă/ Jandarmeria Brașov

150 kg de artificii și petarde au fost confiscate de polițiștii din Voila în colaborare cu cei ai Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase.

Transportul de articole pirotehnice a fost depistat duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 16:00.

„Polițiștii au identificat și au oprit pentru control, un autovehicul, în care erau transportate mai multe tipuri de articole pirotehnice și care era condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu acest profil de activitate. Cu ocazia verificării aspectelor de legalitate asupra documentelor, s-a constatat faptul deși exista autorizația necesară pentru deținerea, comercializarea și transportul de astfel de mărfuri, avizul de însoțire al articolelor pirotehnice ar fi fost completat fără respectarea normelor legale în vigoare. În acest context, întreaga cantitate de articole pirotehnice identificată, în cantitate totală aproximativă de 150 kg, a fost ridicată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor”, potrivit IPJ Brașov.

Demgy
Second hand & outlet
Monumente funerare
Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Amanet King Onix

A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, iar cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.


Apreciază
Distribuie