16 august – Ziua Sfinților Martiri Brâncoveni | 16 copii primesc burse brâncovenești

foto: facebook.com/BisericaBrancoveneascaFagaras

Comisia de evaluare a dosarelor pentru obținerea burselor a publicat, zilele trecute, numele celor 16 elevi și studenți făgărășeni care vor primi o bursă de studiu în anul școlar 2020 – 2021, în cadrul programului Bursele brâncovenești al Bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu din Făgăraș.

Aflat la cea de a doua ediție, programul include în acest an un număr mai mare de beneficiari: 16, comparativ cu 10 câți au fost anul școlar trecut.

De asemenea, au crescut atât media notelor obținute de bursieri (de la 8 la 8,44), cât și suma acordată anual: de la 1.200 lei la 1.500 lei, potrivit reprezentanților Bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu.

Programul Bursele brâncovenești a fost lansat în 16 august 2019, de ziua Sfinților Martiri Brâncoveni, și a fost inspirat chiar de voievodul martir, cunoscut ca promotor și protector al culturii și al educației.

Tractari auto
Monumente funerare
La Giorgia
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Eve

Prin aceste burse se dorește încurajarea performanței, sprijinirea elevilor de liceu/studenților cu rezultate școlare bune dar posibilități financiare reduse și, nu în ultimul rând, construirea unei rețele de sprijin pentru tinerii comunității, în cadrul căreia aceștia să se simtă încurajați să își dezvolte abilitățile, să investească în pregătirea lor profesională și să se implice activ în viața comunității.

Bursele vor fi acordate în patru șanse. Lista celor 16 tineri care vor primi burse, aici: https://bisericabrancoveanu.wordpress.com/bursele-brancovenesti/

Fondul de burse a fost constituit din contribuția comunității Bisericii brâncovenești și a altor persoane dornice să îi sprijine pe tinerii cu potențial din Țara Făgărașului.


Apreciază
Distribuie