280 de persoane s-au vaccinat anti-covid în Făgăraș

Un Centru de vaccinare anti-covid a fost deschis săptămâna trecută în Spitalul Municipal Făgăraș. Acesta a fost dedicat atât personalului medical din municipiu, cât și celui din Țara Făgărașului.

280 de medici, asistente, personal din cadrul cabinetelor stomatologice și angajați ai farmaciilor din zonă s-au înscris pentru a beneficia de vaccinul anticovid și au fost vaccinați, zilele trecute, în cadrul primei etape.

Din 15 ianuarie va începe etapa de vaccinare a populației. În Făgăraș vor fi deschise două sau trei centre de vaccinare, dar nu în cadrul Spitalului Făgăraș, după cum ne-a declarat Mihaela Pandrea.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, până luni, 11 ianuarie, la orele 15.00, au fost distribuite centrelor de vaccinare care funcționează în unitățile medicale din județ 5.320 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

În județul Brașov, 4.189 de persoane, din categoriile prevăzute pentru etapa I-a de vaccinare, au beneficiat de prima doză de vaccin.

TMF Copy Center
Monumente funerare
Amanet King Onix
Din Bucatele Cetatii - angajari

S-au înregistrat 17 efecte adverse, constând în câteva reacții alergice minore, care s-au remis, cefalee, mialgii și febră trecătoare.

Potrivit reglementărilor naționale, a doua etapă de vaccinare include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Aceasta se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

A III-a etapă de vaccinare se adresează populației generale și se va derula prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.


Apreciază
Distribuie