280 de voluntari au plantat 9.000 de arbori la Victoria

9.000 de arbori și arbuști, din 14 specii, formează începând de sâmbăta aceasta, prima pădure urbană din orașul Victoria. 280 de voluntari au dat o nouă viață terenului degradat și neproductiv, care se întinde pe o suprafață de 5.000 mp, aflat în zona de sud a orașului.

Prin organizarea acțiunii de plantare a primei păduri urbane din Victoria, organizatorii își doresc să contribuie la prevenirea și combaterea poluării, la înfrumusețarea peisajului urban, dar și la bunăstarea și sănătatea comunității locale. O pădure urbană îmbunătățește calitatea aerului, prin absorbția poluanților și producția de oxigen. Mai mult decât atât, aceste spații verzi vor servi ca locuri de recreere și relaxare pentru localnici și turiști, îmbunătățind calitatea vieții și contribuind la atracția și valoarea orașului ca destinație turistică, se arată în comunicatul de presă al OMV Petrom.

Printre speciile plantate se regăsesc: fag, carpen, stejar roșu, stejar pedunculat, mojdrean, paltin de munte, mesteacăn, cușin. Totodată, vineri, 12.04.2024 a fost plantat un aliniament stradal, pe strada Salcâmilor. Odată ajunsă la maturitate, pădurea va reprezenta o sursă importantă de oxigen pentru comunitatea locală. Fiecare copac plantat pe 13 aprilie reprezintă un pas important spre îmbunătățirea calității vieții urbane și crearea unui oraș mai verde și mai sustenabil.

JTTI
curatare tapiterie
Sezar Forest - soferi profesionisti
Reno Depo
Mobila SH

Acțiunile de plantare au fost organizate cu sprijinul Primăriei Victoria și continuă misiunea de a planta în mediul urban a programului „România Plantează Pentru Mâine”, cea mai mare inițiativă privată de plantare din România, inițiată de OMV Petrom,

În cadrul evenimentului au participat primarul orașului Victoria, Camelia Bertea, numeroși voluntari din comunitatea locală și din Brașov, Sibiu, Făgăraș, zeci de liceeni, dar și angajați din companiile partenere OMV Petrom,  Autonom, Electrica Furnizare, Oracle, Eren Cons.


Apreciază
Distribuie