Utilajele de deszăpezire, pregătite să intervină

Meteorologii au emis o nouă informare meteorologică de vreme instabilă, cu posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, așa că Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a pregătit utilajele de deszăpezire.

„Având în vedere schimbările bruște ale condițiilor atmosferice din următoarele zile precum și avertizările emise de meteorologi, am echipat câteva utilaje de deszăpezire în zonele unde se anunță lapoviță și ninsoare. Vă rugăm să nu plecați la drum dacă ați apucat să vă demontați anvelopele de iarnă și să vă informați despre condițiile de circulație de pe traseu”, transmit drumarii.

De miercuri, 17 aprilie, până joi, 18 aprilie, ora 20, temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15 – 20 l/mp și izolat de 30 – 40 l/mp.

Amanet King Onix
Demgy
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
JTTI
Mobila SH

Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri cu precădere în sud-est, iar joi mai ales în sud. Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h.

Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.


Apreciază
Distribuie