34 de milioane de euro, modernizarea Drumului de sub munte

Contractul pentru reabilitarea și modernizarea „drumului de sub munte” a fost semnat în sfârșit, joi, 12 octombrie.

Investiția totală de 34 de milioane de euro va ajunge în Țara Făgărașului în următorii patru ani, potrivit presei județene. Drumul străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria și Ucea de Sus.

Datorită modernizării „drumului de sub munte”, traficul de pe DN 1, între Sibiu și Brașov, va fi descongestionat. Șoseaua de 53 de km va asigura și o legătură mai bună cu județele vecine.

În perioada următoare vor fi realizate procedurile de achiziție a serviciilor de management execuție-investiție, verificare tehnică, audit financiar, informare și publicitate, potrivit administratorului public al județului Brașov, Daniel Gligoraș.

Salco

Apoi se va da ordinul de începere pentru întocmirea proiectului tehnic al investiției. După finalizarea proiectării, va fi demarată achiziția execuției lucrărilor și a serviciului de asistență tehnică de supraveghere a lucrărilor.

Prin finanțarea nerambursabilă, va fi înnoită structura rutieră și suprafața carosabilului. Proiectul ar urma să se încheie în 2021.


Apreciază
Distribuie