35 de ani de închisoare pentru bărbatul care a răpit și violat două fetițe din Vama Buzăului

Bărbatul care în urmă cu un an a răpit şi violat două surori de 10 şi 12 ani, din localitatea braşoveană Vama Buzăului, a fost condamnat definitiv la 35 de ani de închisoare sub acuzaţiile de lipsire de libertate în mod ilegal, viol în formă continuată şi coruperea sexuală a minorilor. Bărbatul trebuie să plătească victimelor sale cât un milion de lei, daune morale. În timpul anchetei, el a recunoscut că le-a violat în maşină, în parcări, pe cele două fete, cea de 12 ani fiind violată în repetate rânduri, potrivit News.ro.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins apelul declarat de bărbat, Constantin Zapan, împotriva deciziei pronunţate în septembrie de Judecătoria Braşov, prin care era condamnat la 35 de ani de închisoare.

Zapan a fost găsit vinovat de lipsire de libertate în mod ilegal, viol în formă continuată şi coruperea sexuală a minorilor.

De asemenea, bărbatul este obligat să plătească  suma de 1.000.000 lei fiecăreia dintre cele două victime, în total 2.000.000 lei cu titlu de daune morale, fiind instituite ”măsurii asigurătorii în vederea reparării pagubei produse prin săvârşirea infracţiunii, constând în instituirea sechestrului asupra bunurilor proprietatea inculpatului Zapan Constantin inclusiv asupra conturilor bancare, respectiv a sumelor de bani datorate cu orice titlu inculpatului, care se vor identifica în cursul punerii în executare a dispoziţiei de indisponibilizare”.

Curtea de Apel Braşov a respins apelul declarat de Constantin Zapan, menţinând astfel deciziile Judecătoriei Braşov.

La audieri, anchetatorii au stabilit că „bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, ar fi forţat, pe rând, persoanele vătămate minore să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova”.

În timpul anchetei, Constantin Zapan şi-a recunoscut faptele, motivând că era beat în momentul în care le-a agresat pe cele două fete.

Copilele au fost scoase atunci din familie, fiind preluate de DGASPC Braşov şi intrând într-un program de consiliere psihologică.

În noiembrie 2022, fetele au fost luate de la domiciliul lor, de Constantin Zapan, care era prieten al concubinului mamei lor, pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii. Ulterior, pentru că fetele nu s-au întors acasă, a fost emisă alertă de răpire, după câteva ore, fetiţele fiind găsite în judeţul Prahova. Bărbatul se afla în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat în urmă cu zece ani pentru viol.


Apreciază
Distribuie