500.000 lei pentru proiectele de la Bugetare Participativă Făgăraș

Procesul de bugetare participativă a ajuns la a treia ediție. Cetățenii care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiu și au peste 16 ani, pot depune proiecte în cinci domenii care vizează dezvoltarea localității. Acestea sunt finanțate cu suma totală de 500.000 de lei, alocată din bugetul local.

Persoanele care au nevoie de îndrumare și sprijin pot participa la atelierele organizate de instituție în locații diferite, unde sunt prezentate modalitățile de concepere și depunere a proiectelor:

  • 6 iulie – Clubul elevilor, ora 17.00
  • 8 iulie – Colegiul „Aurel Vijoli”, ora 17.00
  • 13 iulie – Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, ora 17.00
  • 15 iulie – Școala din cartierul Galați, ora 17.00

Termenul limită pentru înscrierea ideilor este 23 iulie 2021, urmând să fie analizate în perioada 26 iulie – 20 august, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Făgăraș.

Procesul de vot va avea loc între 23 august și 17 septembrie, iar implementarea proiectelor va demara la 1 octombrie 2021.

Sezar Forest
Spalatoria GPC
Din Bucatele Cetatii - angajari
Monumente funerare

Parcări pentru biciclete, un teren de baschet în aer liber, locuri de joacă în unitățile de învățământ și Fagaras City App se numără printre cele 10 proiecte inițiate de către cetățeni și realizate de administrația locală la edițiile precedente ale bugetării participative. Alte patru proiecte se află în implementare.

Bugetarea participativă urmăreşte implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor pentru dezvoltarea locală, aceștia hotărând cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc.

Proiectele pentru bugetare participativă pot fi depuse pe site-ul: https://bp.primaria-fagaras.ro/


Apreciază
Distribuie