70 de poliţişti îi caută pe cei care înşeală prin metoda „Accidentul”

Poliţişti din Brașov, Bacău, Buzău și Galați  efectuează joi, 14 ianuarie 2016, percheziţii la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda „Accidentul”.

Conform unui comunicat al IPJ Braşov, prejudiciul înregistrat până acum în cazul acestei înşelăciuni este de peste 40.000 de lei, iar angajaţii Serviciului de Investigaţii Criminale au cinci mandate de aducere.

În perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, polițiștii brașoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria  Brașov, au desfășurat activități pentru  probarea activităţii infracţionale a unui grup care ar fi înșelat mai multe persoane prin metoda Accidentul.

Demgy
Monumente funerare
Amanet King Onix
Cabinet ORL
Proaspat Alb
Fantanita Craiesei
Second hand & outlet

Grupul era format din persoane deținute într-un penitenciar și complici din afară. Acestea contactau victimele telefonic, prezentându-se drept procuror, polițist sau avocat și le aduceau la cunoștință faptul că o rudă a lor sau o cunoștință ar fi fost implicată într-un accident de circulație și au nevoie urgent de o sumă de bani pentru a  scăpa de închisoare. Sumele de bani solicitate astfel erau trimise pe numele complicilor, prin mandate poștale sau prin servicii de transfer de bani.

Nu va lasati inselati - site


Apreciază
Distribuie