8 firme cer Primăriei măsuri de siguranță, după atacul recent

sursa foto: Google Earth

Opt companii trag un semnal de alarmă după ce o femeie a fost atacată în urmă cu aproape două săptămâni, la Făgăraș.

Directorul firmei la care muncește victima și alți șapte manageri din zona industrială au semnat un memoriu în care cer Consiliului Local măsuri sporite de siguranță pentru locuitorii orașului.

„Vă aducem la cunoștință îngrijorarea noastră profundă legată de escaladarea numărului de agresiuni pe raza municipiului asupra persoanelor, evenimente care ating și siguranța angajaților noști” se arată în documentul semnat de companiile STI Internațional, Plastimo Marine Roumanie, Guerin Roumanie, JTTI România, Fenec Rubber Eastern Europe, Dedienne Roumanie, Alufix și GAS Energy Ecoterm.

Peste 800 de angajați, preponderent femei, își desfășoară activitatea în firmele franceze. Oamenii muncesc în trei schimburi, iar femeile cer să fie mutate în turele de dimineață după ce colega lor a fost snopită în bătaie chiar în fața blocului în care locuiește.

Companiile solicită reabilitarea sistemului public de supraveghere video, despre care spun că nu este deloc eficient, și creșterea numărului de patrule ale polițiștilor locali, inclusiv pe timpul nopții.

În același memoriu, se atrage atenția asupra reacției întârziate a Poliției Municipale după apelurile efectuate de cetățeni la 112. Încă nu a fost făcută o sesizare în acest sens, însă Inspectoratul Județean de Poliție Brașov promite să facă verificări, potrivit purtătorului de cuvânt Ionuț Marin.

Mogaldea Therapy
Cabinet ORL
Fantanita Craiesei
Second hand & outlet
JTTI
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Demgy

Vă reamintim, o femeie a fost atacată în fața blocului în care locuiește, duminică, 21 ianuarie. Victima, în vârstă de 46 de ani, a fost amenințată cu un cuțit, tăiată pe față și lovită cu pumnii și picioarele în cap. După ce s-a luptat mai multe minute cu atacatorul, făgărășeanca a reușit să scape din mâinile lui după ce un vecin a ieșit la fereastră. Agresorul a putut fi prins pe baza înregistrărilor camerelor video ale unor firme private și identificat de o a doua victimă.

Ulterior, Ovidiu Gheorghe Lie a fost arestat pentru 30 de zile.

Primăria va da curs solicitărilor firmelor franceze


Apreciază
Distribuie