9,7 este cea mai mare medie din Făgăraș la Bacalaureat. Dezastru la „Aurel Vijoli”

Ministerul Educației a publicat rezultatele din prima sesiune a Bacalaureatului, pe edu.ro.

Interviu cu făgărășeanul care a obținut cea mai mare medie.

Cea mai mare medie din Țara Făgărașului a fost obținută de Radu Stanciu, elev al liceului „Radu Negru”. De altfel, absolvenții de la CNRN au cele mai bune rezultate. Doar trei din cei 144 de candidați înscriși nu au reușit să treacă examenul, promovabilitatea fiind de 97,91%, conform raportului întocmit de Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Liceul I.C. Drăgușanu din Victoria ocupă poziția a doua în top, în funcție de procentul de promovabilitate: 78,57%. Din cei 42 de candidați, șapte au picat, iar doi nu s-au prezentat. Cea mai mare medie a fost obținută aici de Sergiu Maier, 9,35.

Promovabilitatea la CN Doamna Stanca este 75,29%.  Din cei 85 de absolvenți înscriși, trei nu s-au prezentat la examen, iar 18 au fost respinși. Cea mai mare medie a fost obținută de Ana Maria Boer, 9,58.

Liceul Teologic Sf. Constantin Brâncoveanu are o promovabilitate de 57,14%, iar cea mai mare medie a fost de 9,23,  obținută de Ana Maria Ticulescu. Din cei 35 de candidați înscriși, 14 au fost respinși, iar unul nu s-a prezentat.

CTF
Happy Feet
Salco
Bikeathon 2019

Colegiul Tehnic „Alexandru Bărbat“ din Victoria are o promovabilitate de doar 20%. Din cei 20 de candidați înscriși, numai 4 au reușit să treacă BAC-ul. Iuliana Jenea a obținut cea mai mare medie, 6,83.

Liceul Tehnologic Dr. Ioan Șenchea stă și mai prost în privința promovabilității care este de numai 13,04%. Doar 6 elevi au reușit să obțină note de trecere. Iar media cea mai mare a fost obținută de Mihai Săcăreanu, 7.05. Din cei 46 de candidați înscriși, 14 nu s-au prezentat, iar 26 au fost declarați respinși.

Dezastru la Colegiul „Aurel Vijoli“, unde niciunul din cei 13 candidați care au susținut examenul nu l-a trecut. Șase din cei 19 înscriși nici măcar nu s-au obosit să se prezinte la BAC.

Contestațiile pot fi depuse doar astăzi, 4 iulie. Candidaţii au la dispoziție doar patru ore pentru a face acest demers, în intervalul orar 12:00-16:00.

Rezultatele finaledupă rezolvarea contestațiilor, vor fi făcute publice pe 9 iulie.


Apreciază
Distribuie