Concursul „Ce înseamnă pentru mine 1 Decembrie”

Mâine este ultima zi pentru depunerea eseului „Ce înseamnă pentru mine 1 Decembrie”. Pentru acest eseu elevii de liceu îşi dau concursul pentru cea mai reuşită prezentare a evenimentelor legate de ziua naţională a României. drapelul_steagul_Romaniei

Provocarea a fost lansată de conducerea Muzeului „Valeriu Literat” din cadrul Cetăţii fortificate a plaiurilor făgărăşene, în principal pentru a-i provoca pe elevii de liceu din Făgăraş să prezinte Unirea de la Alba Iulia din 1918 într-un mod original şi personalizat.

„Am organizat un concurs de eseuri pentru elevii de liceu cu tema „Ce înseamnă pentru mine 1 Decembrie”. Eseurile se primesc pe adresa de corespondenţă electronică a muzeului, iar cele mai bune vor fi premiate. Mâine este ultima zi pentru elevii care vor să se înscrie în concurs, iar duminică, pe 1 decembrie, Primarul Sorin Mănduc va anunţa câştigătorul de pe scena evenimentelor dedicate zilei naţionale a românilor”, spune Elena Băjenarul de la Muzeul „Valeriu Literat” din Făgăraş.

Amanet King Onix
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
Florian Shaorma - Pasti
Brutaria Dragus

Tot Elena Băjenaru ne-a dezvăluit deja că la o primă vedere două eseuri se anunţă a fi foarte bine scrise, mai ales că elevii care le-au realizat s-au folosit de mai multe materiale informative.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Foarte important este ca eseurile sa arate ce inseamna 1 Decembrie pentru concurenti , nu faptul ca sau informat foarte bine.
    Eseul este , literar vorbind , o stare personala de spirit asupra unui subiect dat.
    Un eseu in care se expun materiale ale altor persoane este de fapt un plagiat.
    Stim cu totii cit de nociv este acesta ( plagiatul )

Comentariile sunt închise.