Tineri şi vârstnici, la cursuri gratuite

60 de persoane din Făgăraş şi Şinca Nouă, care fac parte din categorii devaforizate, vor avea parte de cursuri gratuite pe mai multe domenii de activitate, pentru revitalizarea tradiţiilor, pentru a se integra în societate şi pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă.

Totul se face pe baza unui proiect cu fonduri europene, la care iau parte Asociaţia pentru Participare Cetăţenească din municipiu şi Primăria Şinca Nouă. La rândul lui, acest proiect la nivel de Ţara Făgăraşului este cuprins într-unul internaţional, la care mai participă doi parteneri din România şi 5 din străinătate, partenerii fiind de fapt ONG-uri şi administraţii publice.
Cei 60 de beneficiari sunt vârstnici şi tineri adulţi.

IMG_1735

„Cu vârstnicii ne-am propus să facem cursuri de calculator şi seminarii pe tema cetăţeniei europene. Tinerii, în special cei de etnie rromă, vor avea parte de cursuri de alfabetizare, ateliere lingvistice şi culturale şi cursuri de aritmetică de bază. Ambele categorii vor participa în comun la workshop-uri pe tema diversităţii culturale, cum ar fi dansuri, gastronomie, ţesut şi cusut, în sensul că vârstnicii îi vor educa pe tineri”, explică preşedinta Asociaţiei pentru Participare Cetăţenească, Florina Peptea.

IMG_1767

Florian Shaorma - Pasti
Demgy
Isoplus Special - Pasti
Amanet King Onix
Royall Security
Sezar Forest - soferi profesionisti
JTTI

Întregul proiect, care a început la finele lui 2013, se întinde până la sfârşitul anului 2015. La această oră se identifică persoanele care vor lua parte la activităţi. Identificarea lor se face cu ajutorul Fundaţiei „Copilul” din Făgăraş şi cu ajutorul Serviciului de Asistenţă Socială. Activităţile vor avea loc unele la comun, altele la Făgăraş, iar altele la Şinca Nouă.

IMG_1809

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie au avut loc deja două cursuri demonstrative, un atelier de gastronomie la Laguna Albastră şi unul de cusut la Mândra, la care au fost invitaţi şi parteneri din străinătate din cadrul proiectului.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie