Succesiunea lui Hugo Chavez – campanie dură în Venezuela

S-a dat startul pentru campania electorală în Venezuela. Replicile dure şi acuzaţiile ce vin din partea cadidatului opoziţiei, Henrique Capriles, şi a preşedintelui interimar, Nicolas Maduro, reprezentantul puterii, animează campania de succesiune a lui Hugo Chavez.

           Imediat după ce guvernatorul Capriles şi-a confirmat candidatura, duminică seara, într-o conferinţă de presă în care a acuzat puterea că “utilizează corpul preşedintelui (Hugo Chavez) pentru a face campanie” electorală, Maduro a intervenit la televiziunea oficială acuzându-l de “căutarea violenţei”.

            Astăzi “am văzut faţa dezgustătoare a fascistului care eşti”, a lansat preşedintele interimar, criticând o intervenţie “mizerabilă”, “deplorabilă”, “iresponsabilă” şi “infamă”.

Isoplus Special - Pasti
Agromar
Royall Security
Proaspat Alb
Florian Shaorma - Pasti
Amanet King Onix

            Candidat al principalei coaliţii a opoziţiei din ţară în alegerile prezidenţiale de la 7 octombrie împotriva lui Chavez, obţinând 44% din voturile exprimate, guvernatorul statului Miranda a mai acuzat puterea că a căutat să “câştige timp” minţind în legătură cu starea reală de sănătate a preşedintelui bolnav.      “Totul a fost calculat minuţios” pentru asigurarea succesiunii liderului charismatic decedat marţi în urma unui cancer, după ce a condus ţara timp de 14 ani, a continuat el.

            “Nicolas, tu ai minţit această ţară”, a subliniat Capriles, având grijă să îl desemneze pe viitorul său adversar prin utilizarea prenumelui. “Cine ştie când a murit preşedintele Chavez?”, a întrebat Capriles.


Apreciază
Distribuie