Primarul din Cârţişoara îi vizitează mormântul lui Badea Cârţan din Sinaia

mormantul lui Badea Cartan din cimitirul orasului Sinaia

mormantul lui Badea Cartan din cimitirul orasului Sinaia

O delegaţie a Primăriei Cârţişoara şi a Asociaţiei „Badea Cârţan” din aceeaşi localitate se va afla vineri, 24 ianuarie, la Sinaia pentru a depune coroane la mormântul lui Badea Cârţan.

Înmormântat după propria-i dorinţă la Sinaia, la vârsta de 62 de ani, ţăranul auto-didact din Cârţişoara este pomenit în fiecare an la data de 24 ianuarie, anul acesta împlinindu-se 165 de ani de la naşterea sa.

Şi ritualul depunerii de coroane în memoria lui a devenit o tradiţie, aşa că an de an autorităţile din Sinaia le fac o invitaţie oficială celor de la Cârţişoara, pentru a marca ziua împreună, la mormântul lui Badea Cârţan.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Logiscool
JTTI
Royall Security
Amanet King Onix

Primarul din Cârţişoara, Dorin Magda, spune că face acest lucru din 2002, fără întrerupere, în fiecare an. Era viceprimar pe atunci şi a depus pentru prima dată din partea Primăriei o coroană de flori în acea iarnă. Anul acesta, pe 5 februarie, cei de la Sinaia vor întoarce vizita. Atunci se vor împlini 118 ani de la prima şi cea mai renumită călătorie a lui Badea Cârţan în Italia. Momentul va fi sărbătorit la Cârţişoara în prezenţa unei delegaţii a Primăriei Sinaia.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie