Capelă mortuară şi sală de mese în Galaţi

Anul acesta Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul Galaţi va putea da în folosinţă capela mortuară, care se află acum în construcţie.
În curtea lăcaşului de cult se lucrează de vreun an: pe de-o parte la ridicarea capelei mortuare, pe de altă parte la transformarea fostei grădiniţe în sală de mese pentru parastasuri. De curând, la continuarea lucrărilor, a pus umărul şi administraţia publică prin alocarea unei sume de 300 milioane lei vechi.

Capela este făcută cam în proporţie de trei sferturi până la ora aceasta. DSCN3889Mai are nevoie de gemauri şi uşi. Se află în stânga clădirii în care a funcţionat pe vremuri grădiniţa. În ce priveşte imobilul grădiniţei, acesta a fost transformat într-o sală de mese cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri, o bucătărie în care să se pregătească mâncarea la parastas şi un grup social. Sala de mese nu este încă dotată cu scaune, mese şi veselă, iar bucătăria n-are aragaz industrial, chiuvetă şi restul dotărilor, a explicat preotul paroh Cornel Ursu.

Părintele a ţinut să spună că enoriaşii din Galaţi s-au dovedit extrem de organizaţi şi de darnici când a fost vorba de un bun al comunităţii. Pe lângă cei 200 de lei pe care fiecare familie i-a dat pentru capelă şi sală, mulţi dintre localnici s-au dus ulterior să doneze sume suplimentare.

JTTI
Brutaria Dragus
Demgy
Reno Depo
Florian Shaorma

(Cristina Cornilă)

 


Apreciază
Distribuie