HCM pierde duelul campionatului

Derbiul Diviziei A la handbal masculin s-a consumat duminică, 16 martie, la Oradea. Victoria a revenit bihorenilor, iar făgărăşenii pierd poziţia a II-a în campionat. Lupta se va da de acum doar pentru ocupanta locului doi, la care aspiră cinci echipe, inclusiv HCM Făgăraş. DSC_0067

Oradea este departe de Făgăraş, şi la propriu, şi la figurat. Liderul la zi, CSM Oradea (cu 48 de puncte, fără nicio înfrângere) s-a impus în faţa formaţiei locale, HCM Făgăraş (31 de puncte), scor final 30-19 (12-7).

Adversarii sportivilor din Făgăraş au fost de mai multe feluri: trei săptămâni de pauză înaintea unui meci extrem de important, transmiterea televizată a meciului, confruntarea cu o echipă cu pretenţii de Liga Naţională, fără vreo înfrângere în campionat.

Antrenorul făgărăşenilor spunea, după meciul de la Oradea, că nu-şi explică ce s-a întâmplat cu jucătorii din momentul în care a început jocul: „Pot să spun că am început să jucăm doar de la scorul de 1-4. Am combinat bine, dar nu am dat mingea în poartă. Ne-am apropiat la 6-7, dar la pauză scorul le era favorabil tot orădenilor, scor 7-12. Am sperat că la reluare ne revenim, dar nu a fost să fie aşa, deşi am avut patru minute de superioritate”, explică antrenorul. DSC_0061

El a mai spus şi că nimeni nu putea avea pretenţia unei victorii cu liderul şi că nu trebuie să uităm că s-a muncit mult pentru a ajunge pe locul II: „ştiam că va fi un meci foarte greu. O presiune în plus a fost şi transmiterea meciului la televizor. Am simţit că băieţii au intrat în teren cu emoţii din cauza asta. Ar fi trebuit să se ambiţioneze şi mai mult, dar nu s-a întâmplat asta. Nu sunt supărat pe înfrângere, dar cred că poate avea repercusiuni grave pentru următoarele meciuri. I-am văzut pe băieţi, la final, cât de marcaţi au fost de proporţia scorului”.

JTTI
Demgy
Monumente funerare
curatare tapiterie
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Reno Depo

Să nu uităm că adversarul a fost cel mai bun din campionat, iar cu o înfrângere nu se pierde tot războiul. Mai sunt cinci etape până la final, HCM-ul mai are doar patru meciuri de disputat, dar, nu-i aşa, mingea este rotundă, se poate întâmpla orice.

Marcatori: Dincă (5), Bucşa (4), Mânea (3), Rău (2), Voica (2), Geică (2), şi Pasere (1).

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie