Mozaic pe stâncă la chilia Părintelui Arsenie

La intrarea în chilia Părintelui Arsenie Boca situată pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, la 20 de minute de urcat de la Cabana Valea Sâmbetei, mai mulţi studenţi din Bucureşti au realizat o icoană de dimensiuni mari, din mozaic, pe o stâncă.

Potrivit cabanierului Nae Zdrăilă de la Cabana Valea Sâmbetei, icoana a fost realizată de un grup de şase studenţi din Bucureşti în luna noiembrie a anului trecut. Cabanierul nu îşi mai aminteşte numele lor, dar spune că au lucrat acolo cam două săptămâni.

Nici părintele Ilarion Urs, stareţul mănăstirii Brâncoveanu, nu ştie nimic despre cei care au realizat icoana. Ştie despre ea de la credincioşii care urcă mereu în zona respectivă. Alex0520_resized

Chiar dacă nu ştim cine au fost cei care au lucrat la realizarea icoanei, putem să spunem ce este acolo: o icoană de dimensiuni considerabile, realizată din mozaic pe stânca de la intrarea în Chilia Părintelui Arsenie, pe care mulţi turişti o consideră nepotrivită pentru zona respectivă.

Agromar
Demgy
Sezar Forest - soferi profesionisti
Florian Shaorma - Pasti
Monumente funerare
Brutaria Dragus

Chilia a fost săpată în stâncă, acum 71 de ani, de Părintele Arsenie Boca. Săpăturile în piatră au început pe 25 iunie 1943, Părintele Arsenie fiind ajutat şi de alţi opt muncitori. Părintele i-a ales dintre bărbaţii care veneau la Mănăstirea Sâmbăta să ceară un sfat.

Mai multe detalii cu privire la acest subiect puteţi urmări în ediţia tipărită de săptămâna viitoare a ziarului Bună Ziua Făgăraş.

(Alexandru Socaciu)