Şeful de la Transporturi, anunţat că Făgăraşul impune taxă pentru TIR-uri

Ministrul Transporturilor a fost informat că Făgăraşul pune taxă pentru TIR-uri. Motivul: ocolitoarea oraşului este ,,ocolită” cu succes de bugetul statului, iar autostrada care trece pe la noi este în aer! Primarul Sorin Mănduc şi deputatul Daniel Zamfir au avut o întrvedere cu Ioan Rus în cadrul Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor.

Cei doi i-au explicat oficialului că oraşul n-are centură şi nici autostradă, deşi este tranzitat de 10.000 de maşini la fiecare 24 de ore.

La întâlnirea cu pricina, Ministrul Rus (foto) nu a făcut nicio declaraţie concretă. Despre centura Făgăraşului n-a ştiut ce să zică, iar despre construcţia autostrăzii n-a avansat niciun termen.

Deputatul şi primarul i-au prezentat ministrului problema gravă cu care se confruntă municipiul în privinţa traficului de mare tonaj. În lipsa unei variante de ocolire a oraşului, autoritatea locală se află în situaţia de a institui taxă de acces pentru autovehiculele grele şi de a amplasa bariere la ambele intrări în localitate.

Monumente funerare
Brutaria Dragus
Benzinaria Recea - Pasti 2024

La auzul veştii că Făgăraşul va fi singurul oraş din România la intrările căruia vor exista bariere pentru TIR-uri, Ministrul Rus n-a avut nicio reacţie. N-a dat asigurări nici că se face ocolitoarea ori autostrada, dar nici nu şi-a permis să blocheze autorităţile în demersul lor.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie