Fata cu venă din plastic

La vârsta de 22 de ani, o tânără din oraşul Victoria trăieşte cu cea mai importantă venă din organism din plastic. Aproape întreaga aortă a Elenei Poplahov a fost înlocuită cu una din plastic, întrucât vena tinerei era în permanent pericol de a crăpa şi de a produce o hemoragie în corp. Fata suferă de sindromul Marfan, o boală atât de rară încât numai 1 din 15.000 de oameni o are, din cauza căreia organismul creşte neîncetat. Pe fondul alungirii corpului, venele de sânge crapă, iar tânăra este în pericol să facă hemoragie internă şi să orbească. A aflat la 20 de ani despre boala pe care o are.

De atunci a suferit două operaţii. Una în 2012 la Fundeni, în care i s-a înlocuit o parte din aorta ascendentă cu una similară din plastic şi una cu mai bine de o lună în urmă la o clinică privată din Bucureşti.

,,Acum doi ani, la prima operaţie medicii au schimbat parţial aorta ascendentă. La Fundeni nu au vrut să îmi facă şi a doua operaţie pentru că au spus că e prea riscantă, la fel ca şi la Târgu Mureş. Doar la Clinica Monza din Bucureşti au fost de accord să mă opereze a doua oară. Mi s-a înlocuit aorta descendentă şi abdominală de data aceasta. Peste minim un an ar trebui să mai fac o ultimă intervenţie, în care să mi se schimbe cam un sfert din aorta descendentă, cât a mai rămas după prima operaţie, apoi o să am întreaga aortă din plastic”, spune pacienta.aorta 2

Operaţia de la clinica privată a costat 10.000 de euro. Din donaţii tânăra a reuşit să strângă 6.000 de euro, iar restul sumei a fost asigurată de o fundaţie italiană.

Un doctor din Italia s-a deplasat în România pentru a coordona echipa de medici care a efectuat intervenţia chirurgicală.

Monumente funerare
curatare tapiterie
Victoria Federal IFN
JTTI
Brutaria Dragus
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb

Cu principala venă din organism înlocuită, Elena are toate şansele să trăiască liniştită. Prima intervenţie, cea din 2012, făcută după ce aorta i s-a rupt deasupra inimii, a avut un risc atât de mare, încât fata a fost anunţată că are 1% şanse de supravieţuire.

Elena are o pensie de boală de 350 de lei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie