Sărbătoare la Cincşor

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu, s-a aflat pentru a patra oară, în Țara Făgărașului, în ultimele două săptămâni, pentru a oficia slujba religioasă și pentru a sfinți un lăcaș de cult.

Slujba arhierească a avut loc la biserica din satul Cincșor, Comuna Voila, în ziua în care a fost sărbătorit Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Biserica din Cincșor a fost construită în urmă cu 166 de ani, de comunitatea românească a așezării. În masa sfântului altar nu erau însă puse moaștele unor sfinți, așa cum cer legile și tradiția bisericii, astfel că mitropolitul Ardealului a îndeplinit rânduiala arhierească, în fața a peste 300 de oameni.

La invitația preotului paroh Gheorghe Moga și pentru a sublinia bunele relații de conviețuire de-a lungul timpului, dintre români, maghiari și sași,  la ceremonie au participat și preoții bisericilor evanghelică și unitariană.

Proaspat Alb
Royall Security
Demgy
Florian Shaorma - Pasti
Agromar

Preotul satului, Gheorghe Moga, a primit din partea ierarhului distincția de iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru cei 21 de ani de slujire a altarului din Cincșor, dar și pentru cele patru decenii de preoție.

Galerie foto aici.


Apreciază
Distribuie