Un fost ministru al Economiei deplânge soarta Făgăraşului şi a oraşului Victoria

Varujan Vosganian deplânge soarta Făgăraşului. Fostul Ministru al Economiei a fost vinerea trecută să vadă combinatele din Făgăraş şi Victoria, apoi a scris cu amărăciune pe site-ul său, www.vosganian.ro, cum a găsit situaţia aici.

,,La Nitroporos Făgăraş, din cei 750 de salariaţi mai sunt angajaţi vreo 200 pentru întreţinere şi pază, dar nici aceştia nu şi-au mai luat salariile de şase luni. La Viromet, 500 de salariaţi au fost disponibilizaţi, restul de 450 continuă producţia de răşini sintetice, dar cu metanol din import. Aşadar, peste o mie două sute de locuri de muncă pierdute. O capacitate de producţie de peste 120 de milioane de lei irosită”, a scris politicianul.

El a observat că în zona noastră se practică exodul în masă, iar cele două oraşe îşi trăiesc agonia proprie.

Vosganian presupune şi care sunt motivele care au dus aici: de la privatizări făcute cu rea credinţă, la patroni care nu au respectat contractele, la inflaţie şi legislaţie imprevizibilă.

Brutaria Dragus
curatare tapiterie
Isoplus Special - Pasti
Sezar Forest - soferi profesionisti
Agromar
Florian Shaorma - Pasti
Proaspat Alb

El nu dă soluţii, dar practic prin publicarea rezumatului acestei vizite trage un semnal de alarmă, dacă mai area nevoie, despre situaţia celor două combinate.

Acesta şi-a făcut ,,intrările” prin Lucian Cupu la societatea Nitroporos şi prin viceprimarul Cristina Bratu la Viromet Victoria.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie