Producătorii de cartofi şi furnizorii de input-uri în agricultură se întâlnesc la Drăguş

Federaţia Naţională a Cartofului organizează la Drăguş simpozionul naţional ,,Ziua verde a cartofului”. Evenimentul se va întâmpla în 9 iulie, este a 38-a ediţie naţională şi a treia organizată în ultimii ani în zona Făgăraşului.

Cel care se ocupă de organizarea simpozionului este Cleonic Sucaciu din Drăguş, membru al Federaţiei.

,,Vor participa în jur de 250 de invitaţi, de la producători de cartofi şi de sămânţă, la furnizori de input-uri pentru agricultură, deţinători de soiuri de cartofi şi oficialităţi din domeniul agriculturii. Vor fi prezentate tehnologii de producere a cartofului, îngrăşăminte, pesticide, insecticide, iar invitaţii vor avea prilejul să vadă o colecţie de 70 de soiuri experimentale de cartofi”, spune Cleonic Sucaciu.

Loturile experimentale sunt chiar ale sale şi sunt amplasate în sudul satului, înspre munte. Ele vor fi urmărite şi după plecarea vizitatorilor până la recoltarea în toamnă şi vor fi testate culinar. Pe parcursul zilei, participanţii vor fi duşi să vadă şi o linie de ambalare a cartofului de la un depozit din Viştea de Jos.

curatare tapiterie
JTTI
Demgy
Brutaria Dragus
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Amanet King Onix
Monumente funerare
Royall Security

Evenimentul debutează la ora 08.30 la căminul cultural din Drăguş cu primirea invitaţilor şi se încheie seara cu o vizită în zona turistică Sâmbăta de Sus.

Foto: arhivă

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie