Cum pot scăpa făgărăşenii de plata majorărilor la impozite

Ultima hotărâre a Consiliului Local Făgăraş scapă făgărăşenii cu datorii de plata sumelor calculate ca majorări de întârziere. Inițiativa aparține primarului Sorin Mănduc, care consideră că e necesară o relaxare fiscală pentru populația Făgăraşului. „Persoanele fizice care înregistrează datorii la plata impozitelor locale pentru autovehicule, terenuri şi locuințe, vor fi scutite de sumele calculate ca majorări de întârziere, potrivit Codului Fiscal, cu condiția să achite integral suma de bază, până la sfârşitul acestui an. Încercăm astfel să grăbim încasările la buget, oferind în schimb această facilitate pentru oamenii aflați în dificultate“, a declarat primarul Făgăraşului.

Potrivit hotărârii, cetățenii care înregistrează restanțe la plata impozitelor şi taxelor locale, trebuie să plătească până la 31 decembrie 2015 integral suma de bază stabilită ca impozit, inclusiv eventualele amenzi primite în cursul anilor trecuți.

Pe baza unei cereri şi a documentelor justificative de plată a sumelor de bază, angajații Primăriei de la Serviciul de Venituri Bugetare vor opera ştergerea sumelor calculate ca majorări de întârziere.

JTTI
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Isoplus Special - Pasti
Benzinaria Recea - Pasti 2024

Persoanele care nu fac această dovadă, nu vor beneficia de facilitatea fiscală.

Actul normativ,propus de primar şi votat în unanimitate, se referă doar la persoanele fizice.


Apreciază
Distribuie