2,3 milioane lei amenzi la Brintex

În cadrul operaţiunii „Cristal”, inspectori în civil ai ANAF au supravegheat, timp de câteva luni, mai multe depozite en-gros din ţară. În luna octombrie au trecut la descinderi cu efective mărite şi fiecare agent economic a fost controlat. Operaţiunea nu s-a încheiat încă şi sunt controale zilnice, notează adevarul.ro. Acestea vor dura până în 25 decembrie 2015.

La Brintex, cel mai vechi depozit en-gros din Braşov, inspectorii ANAF au dat amenzi de 2,3 milioane de lei în cadrul operaţiunii Cristal. Sancţiuni mai mari s-au dat doar la depozitul Dragonul Roşu din Bucureşti.

ANAFPotrivit conducerii ANAF, controalele au ca scop eliminarea evaziunii fiscale.

Brutaria Dragus
Florian Shaorma
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Agromar
JTTI

„La sfârşitul acestei operaţiuni, singurii care vor mai desfăşura activităţi economice în engros-urile din întreaga ţară vor fi doar contribuabilii oneşti. Iar cei care se gândesc că vor înfiinţa alte firme prin interpuşi care nu au cazier fiscal, pentru a obţine codul de TVA, trebuie să înţeleagă că aceasta nu este o operaţiune singulară, ci doar primul pas din strategia de combatere definitivă a evaziunii fiscale din en-gros-uri. Vom verifica aceste centre comerciale fără întrerupere, până când se va elibera bon fiscal şi pentru un şurub”, a declarat la începutul operaţiunii Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF.


Apreciază
Distribuie