Preot nou la biserica din Combinat

Biserica „Sf. Trei ierarhi” din cartierul Combinat are de duminică, 3 ianuarie 2016, un nou preot paroh, în urma deciziei de pensionare a preotului Vasile Onciu.

Preotul Onciu, în vârstă de 81 de ani, a slujit la altar vreme de 56 de ani, mai întâi la Rucăr (1959-1990), apoi la Făgăraş, în cartierul Combinat. În 1990, a pornit aici construcţia actualei biserici. Până la Revoluție, în cartierul Combinat nu a existat o biserică, iar în primii ani după 1990 slujbele erau oficiate într-o baracă.

preot Combinat_03.01.15_00

Tânărul preot care a fost instalat în a treia zi din 2016 este Gheorghe Bica, în vârstă de 33 de ani, absolvent al Seminarului Teologic din Făgăraş şi al Facultății de Teologie din Sibiu.

Demgy
JTTI
Florian Shaorma - Pasti
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Royall Security
Proaspat Alb

preot Combinat_03.01.15_03

La finalul slujbei, IPS Laurențiu, mitropolitul Ardealului, a încredințat noului preot crucea, evanghelia şi cheia lăcaşului de cult, ca simbol al preluării prerogativelor de slujitor la altar.
Totodată, IPS Streza a conferit preotului Onciu „Crucea Şaguniană”, cea mai înaltă distincție pe care o poate atribui înaltul ierarh al Mitropoliei Ardealului.
La ceremonie au participat mai mulți preoți din Țara Făgăraşului şi oficialități locale.


Apreciază
Distribuie