Noi chiriași ANL la Făgăraș

60 de apartamente noi, construite de Agenția Națională pentru Locuințe la Făgăraș își vor găsi chiriașii în lunile care urmează.

În această perioadă, reprezentanții Primăriei Făgăraș și cei ai Consiliului Local stabilesc criteriile de departajare a familiilor de tineri care și-au completat dosarele până la sfârșitul lunii februarie a acestui an.

„Comisia constituită din reprezentanți ai Primăriei și ai Consiliului Local va putea să întocmească în curând lista familiilor beneficiare, care întrunesc condițiile pentru a primi un apartament ANL. Criteriile de departajare vor fi pe masa consilierilor locali la ședința ordinară de la sfârșitul lunii martie“, a spus primarul Constantin Sorin Mănduc.

Titularul cererii de locuinţă ANL trebuie să aibă cel mult 35 de ani la data depunerii cererii sau maxim 36 de ani în momentul primirii locuinței. De asemenea, familiile care își doresc o locuință ANL nu trebuie să mai fi deținut vreodată o locuință în proprietate sau să fie chiriași în locuințe aflate în proprietatea statului. O altă cerință obligatorie este ca tinerii titulari de cerere să își desfășoare activitatea în municipiul Făgăraș.

Agromar
Proaspat Alb
Florian Shaorma - Pasti
Isoplus Special - Pasti
curatare tapiterie
Sezar Forest - soferi profesionisti
JTTI

Vor primi un punctaj maxim solicitanţii care locuiesc în chirie, dar nu la stat, sunt căsătoriți, au peste 4 copii, au studii superioare și o vechime a cererii de peste 4 ani. Un plus la punctaj îl au tinerii proveniți din centre de plasament, tinerii care adoptă copii și cei evacuați din case naționalizate.

În ultimii ani, la Făgăraș au fost construite 10 blocuri ANL, pe strada Câmpului Nou, unde în acest moment locuiesc peste 140 de familii. După distribuirea locuinţelor din cele trei blocuri nou construite, numărul familiilor beneficiare se va mări la 200.


Apreciază
Distribuie