Cămin modern pentru zeci de elevi, inaugurat la Vijoli

32 de elevi navetiști care învață la Colegiului Tehnic Aurel Vijoli vor locui în camere moderne. După mai bine de 20 de ani, primul internat pentru elevii din învățământul profesional din Făgăraș, s-a inaugurat, luni, 22 ianuarie, după cum anunțam în exclusivitate.

Vechea clădire poate fi din nou folosită după ce Primăria și firmele franceze de pe platforma industrială a orașului și-au dat mâna pentru a contribui la renovarea ei. Autoritățile și instituțiile locale, dar și companiile care își desfășoară activitatea în municipiu, vin în sprijinul liceenilor din Ţara Făgăraşului care, astfel, nu mai sunt nevoiţi să facă naveta la şcoală.

Școlarii au toate condițiile necesare pentru a locui în internat pe termen lung: dulapuri, paturi și noptiere pentru fiecare – aduse din Franța, grupuri sanitare nou-nouțe, mini-frigidere și un televizor în fiecare cameră. În plus, mâncarea le va fi asigurată gratuit.

Inaugurarea s-a desfăşurat în prezenţa oficialităţilor, a părinţilor și a copiilor. Cei din urmă au venit de acasă pregătiți cu haine și lucruri pentru a se caza. Cererile au fost completate pe loc iar toate cele 32 de locuri s-au ocupat deja.

Liliana Spiridon, directorul colegiului, a mulţumit atât Primăriei cât şi firmelor franceze care au sprijinit întreg procesul de renovare a clădirii:

JTTI
Royall Security
Proaspat Alb
Liliana Spiridon, directorul Colegiului Tehnic Aurel Vijoli

Prezentă la eveniment, ing. Daniela Ţucanu – inspector de discipline tehnice în cadrul Inspectoratului Şcolar Braşov, a subliniat avantajele învăţământului dual:

Daniela Ţucanu, inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean

Viceprimarul Valentin Clonţ i-a asigurat pe cei prezenţi la eveniment că lucrările de reabilitare vor continua:

Valentin Clonț, viceprimarul Făgărașului

Începând din toamnă, internatul va putea găzdui 80 de elevi.

(Liviu Ardelean)


Apreciază
Distribuie