Militar făgărășean, decorat de președintele Klaus Iohannis

sursa foto: ziare.com

Militarul Dumitru Paraschiva, cetățean de onoare al orașului Făgăraș, a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, ieri.

Șeful statului le-a acordat plutonierului Paraschiva și colegilor săi, alături de care a participat în luna septembrie la Jocurile Invictus din Canada, Ordinul și Medalia „Meritul Sportiv” clasa a 3-a.

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni iar președintele Iohannis le-a mărturisit militarilor răniți în teatrele de operații că sunt o sursă permanentă de inspiraţie… prin ambiţia pe care o au de a depăşi orice obstacole.

Klaus Iohannis este un mare suținător al veteranilor. În 2016 a mers pe bicicletă 10 kilometri pentru campania „Pedalăm pentru Invictus 2017”.

Competiția a fost suținută și de prinţul Harry şi regina Marii Britanii.

Isoplus Special - Pasti
Primaria Soars - Pasti 2024
Proaspat Alb
Benzinaria Recea - Pasti 2024

Plutonierul major Dumitru Paraschiva, încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte din Făgăraş, a obținut locul 5 la proba de canotaj la aceste jocuri sportive.

Eroul a fost rănit în Afganistan, în timpul unei misiuni de intervenţie rapidă. A suferit un traumatism cranio-cerebral după o lovitură puternică la cap și a stat în comă indusă aproape două luni.

Decorat în cadrul aceleiași ceremonii a fost și plutonierul major Nicusor Bica, încadrat la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu.

Militarul a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Făgăraş odată cu plutonierul major Dumitru Paraschiva și a făcut parte din lotul României la Invictus Games, participând la probele de ciclism.


Apreciază
Distribuie