Ziua Drapelului Național a fost marcată și la Făgăraș

foto: bunaziuafagaras.info

Oficialităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor publice și cadre militare au participat la arborarea steagului în fața Casei municipale de Cultură.

Ceremonia a fost deschisă cu discursul primarului Gheorghe Sucaciu, care a amintit câteva din momentele cruciale din istoria României.

„Steagul României a fost martor al tuturor momentelor importante pe care le-a trăit acest popor greu încercat. Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, Independența de Stat a Romțniei de la 1877, Marea Unire de la 1 decembrie 1918, bătăliile purtate în cele două Războiae Mondiale și multe alte evenimente importante s-au desfășurat sub acest stindard național. Reprezintă independența, unitatea, onoarea, vitejia, tăria și dragostea de țară a românilor. La mulți ani drapelului nostru național”, a spus primarul Gheorghe Sucaciu în fața câtorva zeci de făgărășeni care au participat la eveniment.

curatare tapiterie
Sezar Forest - soferi profesionisti
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Monumente funerare
Isoplus Special - Pasti

După oficierea unei scurte slujbe, șefii Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte, ai Jandarmeriei și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au sărutat drapelul, care ulterior a fost arborat în aplauze.

Ziua Drapelului sau Ziua Tricolorului a fost proclamată prin lege în 1998.


Apreciază
Distribuie