Militari din șase țări se antrenează la Cincu

Aproximativ 8.000 de militari din șase țări (România, Ungaria, Statele Unite Ale Americii, Albania, Bosnia și Herțegovina și Bulgaria) vor participa la exercițiul multinațional Saber Guardian 2019.

Condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României, acesta se va desfășura, între 3 și 24 iunie, pe teritoriile din țara noastră, Ungaria și Bulgaria. În România, cele mai multe activități vor avea loc în poligonul de instruire de la Cincu.

Principalul obiectiv al exercițiului este apărarea împotriva oricărei agresiuni, în special prin mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa. Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul Saber Guardian includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, dar și activități cu specific medical.

Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, Saber Guardian a fost conexat cu o serie de alte exerciții naționale si multinaționale. Numărul total de militari participanți ajunge astfel la aproximativ 13.500, din 14 țări aliate și partenere. 7.600 dintre aceștia reprezintă Armata României.

Proaspat Alb
Demgy
Amanet King Onix
Benzinaria Recea - Pasti 2024

Exercițiul se va desfășura, în principal, în poligoanele de instruire și zonele Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc și Bordușani.

Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotație, de Bulgaria, România și Ucraina. Începând cu anul 2017, a devenit un exercițiu bienal.


Apreciază
Distribuie