Document | Ministerul Transporturilor, aviz favorabil ca ocolitoarea Făgărașului să fie transferată municipalității

Ministerul Transporturilor și-a dat acordul ca centura ocolitoare a municipiului Făgăraș să fie transferată în proprietatea municipalității, astfel încât să fie realizată. Drumul mai are nevoie de trei avize pentru a putea fi modernizat.

După ce a fost „pierdută” prin sertarele de la București mai multe luni, solicitarea din 2017 a Primăriei, pentru urgentarea retransmiterii drumului de 5,93 km, a fost aprobată. A fost întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede „modificarea datelor tehnice și actualizarea valorii de inventar a imobilului și retransmiterea sectorului de drum, inclusiv a terenului aferent, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al municipiului Făgăraș”.

Primarul Gheorghe Sucaciu a prezentat, în cadrul dezbaterii publice de astăzi de la Casa de Cultură, o adresă datată în 29 iulie 2019, care arată că „respectivul proiect de act normativ a parcurs circuitul intern de avizare din cadrul Ministerului Transporturilor și a fost înaintat pe circuitul extern de avizare al celorlalte ministere avizatoare”.

Documentul vine după o vizită la București a primarului, iar, în urma discuțiilor purtate la cabinetul premierului Dăncilă, vicepremierul Mihai Fifor i-a cerut ministrului Răzvan Cuc să deblocheze situația.

„S-a făcut proiectul de hotărâre, s-a terminat dezbaterea publică în decembrie, dar s-a blocat undeva. Am fost și am discutat și la cabinetul primului ministru, și cu domnul vicepremier. Le-am prezentat situația pe care o avem noi în Făgăraș și atunci, de față cu mine, l-a sunat pe ministrul Transporturilor și l-a rugat să deblocheze acest proiect. Avem și dovada, în acest document, după nici o săptămână ne-a trimis acest document”, a declarat Sucaciu în timpul dezbaterii publice.

Monumente funerare
Demgy
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
JTTI
Reno Depo
Amanet King Onix
Agromar

În aceeași adresă, Guvernul precizează că proiectul de hotărâre se află în prezent, pentru avizare, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Pentru a fi aprobat în ședință de Guvern, acesta mai are nevoie de avizele Ministerului Finanțelor Publice și a Miniterului Justiției.

Gheorghe Sucaciu a mai declarat că speră ca până în 31 august să fie obținute și celelalte avize, iar în urma unei Hotărâri de Guvern se poate demara procedura de lansare a licitației pentru atribuirea contractului de modernizare a ocolitoarei Făgărașului.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie