A încercat să mituiască un polițist cu 200 lei. Șoferul a fost denunțat

Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Brașov a fost sesizată duminică, 12 iunie,  de un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Râșnov – Compartimentul Rutier cu privire la faptul că un conducător auto, fiind oprit în trafic și testat cu aparatul Drager alcooltest, a oferit echipajului de poliție o sumă de bani, cu titlu de mită, pentru a nu i se aplica sancțiunea contravențională prevăzută de lege.

“Din datele existente până în prezent a rezultat că, în fapt, după ce i s-a prezentat valoarea testării, respectiv 0,36 mg/l alcool pur  în aerul expirat, agentul de poliție i-a comunicat conducătorului să aștepte la autoturismul pe care îl conducea, cât timp acesta întocmea documentele legale de constatare.

În timp ce polițistul scotea bonul cu valoarea aferentă testării, conducătorul auto a pus o sumă de bani în portbagajul autospecialei M.A.I.”, se arată in comunicatul de presă Direcției Anticorupție.

Demgy
JTTI
Proaspat Alb
Logiscool
Royall Security
Brutaria Dragus
Primaria Soars - Pasti 2024

În timp ce înregistra totul cu boducam-ul din dotare, agentul de poliție a refuzat cei 200 de lei și l-a intrebat pe șofer pentru ce oferă banii. Acesta i-a comunicat că dorește să fie „iertat“ iar documentele de constatare să nu fie întocmite.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, unde, sub coordonarea procurorului de caz, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.


Apreciază
Distribuie