Dosarul Revoluţiei din 1989 a fost declasificat, după 33 de ani

foto: rfi.ro

Serviciul Român de Informații a transmis, joi, că declasifică dosarul intern al Revoluţiei din 1989, informează Europa FM.

Anunțul vine la 33 de ani de la evenimentele care au dus la căderea regimului comunist.

„La propunerea directorului SRI, a fost declasificat dosarul aferent implicării cadrelor Departamentului Securității Statului (DSS) în evenimentele din 1989. Dosarul declasificat a făcut parte din investigațiile Comisiei “Decembrie 1989”, instituită în anul 1991 la nivelul Senatului României cu scopul de a cerceta evenimentele din Bucureşti şi din ţară din perioada 1- 31 decembrie 1989”, a transmis Serviciul Român de Informații.

Declasificarea dosarului face parte din proiectul anunţat anterior de conducerea SRI de a aduce la lumină întregul set de documente cu privire la evenimentele din 1989, în spiritul unei depline transparenţe, cu scopul de a oferi cercetătorilor şi istoricilor instrumente de cunoaştere asupra perioadei în cauză, potrivit sursei citate.

Demgy
curatare tapiterie
Sezar Forest - soferi profesionisti
Royall Security

Dosarul conţine treisprezece volume și a fost creat în urma corespondenței cu Comisia “Decembrie 1989” a Senatului României în 1991 și 1992, potrivit Serviciului Român de Informații.

Dosarul intern al SRI-ului poate fi accesat și descărcat de aici.


Apreciază
Distribuie