Şcolile din Făgăraș pot cere bani de la minister pentru realizarea și dotarea laboratoarelor inteligente

foto: arhivă / bunaziufagaras.ro

Şcolile şi liceele din Făgăraș, alături de cele din restul ţării, vor putea dota laboratoarele şcolilor cu echipamente IT, dar şi cu materiale educaţionale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, şcoală profesională, dar şi în cluburile copiilor.

A fost deschisă o linie de investiţii de 117,5 milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învăţământ secundar superior, a palatelor şi cluburilor copiilor”.

„Totodată, în cadrul prezentului apel, cel puţin 120 de unităţi de învăţământ secundar superior (colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, inclusiv cele cu clase de învăţământ dual) vor putea beneficia de un al doilea laborator inteligent dacă numărul de elevi înscrişi în anul şcolar 2022 – 2023 este de minimum 500”, potrivit Ministerului Educaţiei.

Liceele care se încadrează pentru dotarea unui al doilea laborator vor fi separate după o serie de criterii, cel mai important, cu un procent de 50%, fiind numărul de elevi înscrişi, 25% media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii trei ani, 25% rata de promovare la examenul de bacalaureat în ultimii trei ani.

Cu banii alocaţi prin acest apel de programe se vor putea achiziţiona echipamente tehnologice şi mobilierul echivalent acestora pentru a putea realiza laboratoare inteligente digitale, cât şi conţinut educaţional, care va acoperi domenii din programa şcolară şi de software / licenţă cu specific educaţional care să asigure distribuirea centralizată a materialelor didactice pe dispozitive.

Un al punct este instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor. Cererile de finanţare se depun pe platforma electronică dedicată, până cel târziu la 1 martie 2023.


Apreciază
Distribuie