Au loc forări pe viitoarea Autostradă Brașov-Făgăraș

foto: CNAIR

CNAIR  a publicat fotografii de la investigațiile geotehnice pe Sectorul 1 (km. 0+000 – km. 5+000) al Autostrăzii Brașov-Făgăraș, miercuri.

„Continuă testele de penetrare standard (SPT) și activități de foraj cu adâncimea planificată de 25 de metri”, a anunțat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Secțiunea de Autostradă Brașov -Făgăraș are o lungime de 48 kilometri, face parte din A 3 Brașov-Sibiu, face parte din A 3 (Transilvania) și este în etapa de reactualizare a Studiului de Fezabilitate și realizarea Proiectului Tehnic. Contractul a fost semnat cu Search Corporation în august 2021 pentru o durată de 22 de luni (SF) respectiv 3 luni ( PT).

În schimb, la începutul acestei luni, a fost anulată procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția primelor trei loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (68 km.), după cinci luni de la lansare.

Benzinaria Recea - Pasti 2024
Demgy
Primaria Soars - Pasti 2024
Florian Shaorma - Pasti
JTTI
Isoplus Special - Pasti

Cu aproape o lună înainte, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) publicase un proiect de act normativ pentru exproprierea imobilelor de pe traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, valoarea estimată a despăgubirilor fiind de 11,89 milioane de lei.

Autostrada Sibiu – Făgăraș: Se pregătesc exproprieri de peste 11 milioane de lei


Apreciază
Distribuie