Sprijin financiar acordat medicilor care aleg să profeseze în Beclean, Lisa, Sâmbăta de Sus, Șoarș sau Ticuș

foto: stgeorge.do

Șapte localități din județul Brașov nu au niciun medic de familie și nici măcar un punct de lucru în care să vină periodic un medic: Augustin, Beclean, Bunești, Lisa, Sâmbăta de Sus, Șoarș și Ticuș.

Medicii care vor să profeseze într-o astfel de zonă deficitară primesc sprijin financiar de până la 30.000 de lei, conform prevederilor noului contract cadru, intrat în vigoare de la 1 iulie, oferă sprijin pentrurelatează Radio România Brașov.

„Bugetul alocat pentru acea perioadă în care aceștia pot să-și creeze acea listă de pacienți poate fi mărit cu 50% până la 100% în zonele deficitare, pentru o perioadă de șase luni de zile, perioadă care se poate prelungi până la doi ani de zile dacă medicul respectiv înscrie în primele șase luni 60% din populația localității respective”, a declarat directorul executiv al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Brașov, Ancuța Daisa, pentru sursa citată.

JTTI
Liceul Senchea
curatare tapiterie
Amanet King Onix

Bugetul, în mod normal, pentru un cabinet, poate fi de 18.000 de lei, dar un medic nou venit care alege o zonă deficitară poate primi, cu sporul de zonă, până la 30.000 de lei.

Tot reprezentanții CAS Brașov spun că, în viitor, lipsa medicilor de familie se va acutiza,


Apreciază
Distribuie