Un hectar de teren pentru maidanezii municipiului

Situaţie incredibilă la ultima întâlnire de Consiliu Local. Câinii fără stăpân au iscat discuţii aprinse între membrii Legislativului şi un medic veterinar care le-a sărit în apărare.

Totul a pornit de la faptul că municipalitatea a anunţat că vrea să fie amendaţi cei care hrănesc câinii pe domeniului public. De acum încolo ei vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 lei, a explicat viceprimarul Cătălin Cârje. În sala de şedinţe a Consiliului Local a fost prezent şi un medic veterinar din oraş, Gheorghincă Denis, care s-a revoltat la auzul acestei măsuri. Femeia reprezintă şi o asociaţie pentru protecţia animalelor.

Consilierul local Ovidiu Popa a promis public că-i cumpără medicului veterinar un hectar de teren în afara Făgăraşului, unde aceasta poate să ţină câţi câini vrea! El şi-a luat angajamentul să doneze acest teren în următoarele două luni. Acesta a spus că în ţarcul Primăriei nu pot fi ţinuţi în permanenţă sute de câini, iar pe domeniul public oamenii le dau de mâncare.

Victoria Federal IFN
Agromar
JTTI
Amanet King Onix
Monumente funerare
Brutaria Dragus
Florian Shaorma

Ovidiu Popa a spus că dacă femeia se opune amenzilor, atunci are toată libertatea să-i hrănească personal, dar nu prin oraş, ci într-un spaţiu închis. Motiv pentru care îi va cumpăra din banii lui un hectar de teren. Medicul veterinar şi-a luat angajamentul tot prin promisiuni că va găsi voluntari care vor merge şi vor hrăni maidanezii, odată ce va avea acest teren.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie