Sărbătoarea Brâncovenilor la Făgăraş

Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe Sfinţii Martiri Brâncoveni, ocrotitorii Ţării Făgăraşului, vineri 16 august. Sărbătoarea va fi marcată la Făgăraş, în dimineaţa de vineri, prin Sfânta Liturghie ce va fi oficiată la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Făgăraş, de către P.S. Andrei Făgărăşeanul, episcop vicar al Mitropoliei Ardealului.

„După Sfânta Liturghie, vom organiza o procesiune de la Catedrală spre Biserica ctitorită de domnitorul Constantin Brâncoveanu în Făgăraş, în anul 1698. Noi, preoţii din Făgăraş, împreună cu Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul şi cu credincioşii noştri, vom merge de la Catedrală spre Biserica Sf. Ioan Evanghelistul ce are ca ocrotitori pe sfinţii Brâncoveni, apoi vom merge la Biserica Sfântul Nicolae „de la Brâncoveanu“. Cinstirea Sfinţilor Brâncoveni face parte din sărbătorile ce se desfăşoară la Făgăraş în fiecare an“, a declarat părintele protopop Marcel Dobrea.

Proclamarea Sfinţilor Brâncoveni ca ocrotitori ai Făgărașului și ai Ţării Făgăraşului s-a făcut de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în data de 17 august 2009, la inițiativa primarului Sorin Mănduc, prin votul Consiliului Local și binecuvântarea IPS Laurențiu, mitropolitul Ardealului.

Isoplus Special - Pasti
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Monumente funerare
Royall Security
Demgy
curatare tapiterie

Potrivit primarului Făgărașului, anul viitor municipalitatea pregătește manifestări de amploare prilejuite de împlinirea a trei secole de la martiriul voievodului Brâncoveanul, a celor patru fii ai săi și a sfetnicului Ianache, intrați recent în rândul sfinților.


Apreciază
Distribuie