Şcoală de cateheze

După mai bine de 100 de ani, se redeschide o şcoală înfiinţată de Ion Codru Drăguşanu şi Mitropolitul Andrei Şaguna, în jurul anului 1870. Este vorba despre o clădire din curtea Bisericii Sfânta Treime din Făgăraş, care a intrat în renovare capitală şi care va găzdui mai multe activităţi culturale.

Recunoscut ca om de cultură, Mitropolitul Andrei Şaguna a înfiinţat peste 500 de şcoli în Ardeal. Una dintre ele este şi cea de la Făgăraş, unde si-a desfăşurat activitatea „Şcoala Capitală Radu Negru” începând cu anul 1869. Cel care a luat iniţiativa redeschiderii acestei şcoli este scriitorul şi publicistul Alexandru Mihail-Niţă, vieţuitor al Mănăstirii Sâmbăta de Sus.

După renovare va fi înfiinţată aici o şcoală pentru copii şi tineri, unde cursurile vor fi gratuite. Vor fi cateheze, conferinţe şi cursuri educative. Acestea vor avea loc în fiecare sâmbătă, pentru a pregăti ziua de duminică. La sfârşit de an va exista şi un concurs general, premiul fiind un pelerinaj în diferite locuri din ţară, spune Alexandru Mihail Niţă.

Brutaria Dragus
Agromar
Sezar Forest - soferi profesionisti
Monumente funerare

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie