A. Curticăpean: Copiii își doresc să fie ca David Popovici, trebuie să îl prețuim

Popularitatea natației a crescut puternic la nivel național, după ce David Popovici a devenit campion mondial. Mulți copii se trezesc dimineața pentru a-i urmări competițiile și se încriu la cursuri de înot pentru că își doresc să fie ca el, spune antrenorul de înot prof. Aurelian Curticăpean pentru educatieprivata.ro.

Tânărul sportiv îi inspiră și pe adulți, unii alegând să își îndrume copiii spre înot, numărul acestora crescând foarte mult, iar alții vor ei înșiși să urmeze astfel de cursuri. David a creat un fenomen fără precedent în acest sport.

„Eu, într-o comunitate în care nu am bazin de înot, am copii care își doresc să fie ca David Popovici. Se trezesc dimineața la ora 5.00-6.00 ca să îl vadă pe David Popovici. Ce ambasador mai bun, ce reclamă mai bună înotului poți să faci când ai un asemenea campion, încât copiii își doresc să-l vadă? Înseamnă că a produs niște efecte pe care sistemul nu a reușit în 30 de ani. A declanșat un lucru fără precedent. David este un om pe care trebuie să îl prețuim”, a declarat făgărășeanul pentru educatieprivata.ro.

Popovici reușește să ofere speranță și să motiveze societatea chiar și atunci când nu urcă pe podium, fiind și un exemplu pedagogic.

Cabinet ORL
Amanet King Onix
JTTI
Fantanita Craiesei
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Mogaldea Therapy
Monumente funerare

„David a creat o emulație în rândul copiilor, dar și în rândul părinților, care își doresc să își trimită copiii la înot. Copilul acesta a produs un declic, a dat speranță copiilor și părinților, este un model de care aveam nevoie. Gândiți-vă la copiii care au ocupat locul 2 la FOTE, în Slovenia. Îl au pe David în față.

El este un model educativ, pentru că inspiră valori precum modestia, onestitatea, perseverența, modul de a comunica, inteligența emoțională. Chiar dacă acum nu a urcat pe podium, inspiră o întreagă Românie. Cei care îl critică pe David că a ocupat doar locul șase habar nu au ce înseamnă o jumătate de secund, ce înseamnă drumul de a ajunge pe platou – Everestul înotului mondial”, a mai declarat Aurelian Curticăpean.

Citește articolul complet pe educatieprivata.ro.


Apreciază
Distribuie